Ontwikkelaars

Een gezond binnenmilieu is belangrijk

90% van de tijd verblijven we binnen en per dag ademen we 12.000 liter lucht in

De trend naar gezonde en circulaire woningen is niet te stuiten. Als je de keus hebt voor een gezonde of een standaard woning heeft een gezonde woning de voorkeur. Dit zien we in de markt met claims van bouwers en ontwikkelaars van gezonde woningen.

Maar zijn de woningen ook echt gezond? En wat is gezond? En hoe kunnen de claims worden getoetst en bevestigd? Het bouwbesluit is daarvoor niet toereikend.

Wist u dat we zo’n 90 procent van onze tijd binnen doorbrengen
Dat is bijna 22 uur per dag! Dit betekent dat de kwaliteit van de binnenomgeving, zowel thuis als op kantoor, een enorme impact heeft op onze gezondheid en ons welbevinden. Daarbij ademen we 12.000 liter lucht per dag in.

Uit onderzoek blijkt dat emissies uit bouwstoffen effect hebben op de gezondheid van de bewoners. Stoffen kunnen via de luchtwegen, huid of mond in het lichaam komen en op korte of lange termijn effect hebben op de gezondheid.

Ga voor kwaliteit!

Gezonde Woning Keur is een onafhankelijk keurmerk voor woningen.
Dat betekent dat de aanbieder van de woning al vooraf duidelijke keuzes heeft gemaakt om de woning zo gezond mogelijk te maken.  Op basis van 10 thema’s worden woningen ontworpen en gebouwd. Ter controle test Gezonde Woning Keur™ voor oplevering en laat de uitkomsten in laboratoria analyseren. Aan de hand van de uitkomst krijgt de woning een label:

  • Zilver emissie gereduceerd
  • Goud emissiearm
  • Platina emissie bijzonder laag

Vraag nu het gratis proefpakket aan