Ontwikkelaars

Gezondheid is hét actuele thema

Bouw woningen met aandacht voor gezondheid

Juist in deze tijd is gezondheid en welbevinden een terugkomend maatschappelijk thema. Mensen werken meer thuis, verbeteren de lifestyle, eten gezond en zijn zich bewuster van hun omgeving. Maar wonen ze ook gezond? 

Niemand wil een ongezonde woning. Als een koper de keus heeft voor een gezonde of een standaard woning heeft een gezonde woning de voorkeur. Dit zien we in de markt met claims van bouwers en ontwikkelaars van gezonde woningen. 

Maar zijn de woningen ook echt gezond? En wat is gezond? En hoe kunnen de claims worden getoetst en bevestigd? Het bouwbesluit is daarvoor niet toereikend.

Gezonde Woning Keur™ gaat de denkwijze in de bouw veranderen en zorgen voor een beter binnenmilieu en lagere toxische emissies van bouwstoffen.

  • Benieuwd wat gezond bouwen betekent voor de ESG-rapportage? We leggen er alles over uit.

Meten is weten

Gezonde Woning Keur™ is een onafhankelijk keurmerk die op 10 thema’s en meer dan 300 parameters de woning test. Op basis van de uitkomsten wordt de woning Zilver, Goud of Platinum gecertificeerd. Een duidelijk onderscheid van aantoonbaar gezonde woningen voor de verkoop of uw vastgoedportefeuille. 

Meerwaarde vanaf de planwaarde

Meld uw project aan en verwijs kopers naar onze website. Op basis van vooronderzoek controleren we of uw project in aanmerking komt voor certificering. Daarna wordt het project opgenomen in het register en zal voor oplevering de afname test plaats vinden.

Het project ontvangt na 3 weken het bijbehorende certificaat.

De standaard

In Duitsland hebben bouwbiologen het keurmerk ontwikkeld dat bijzonder geschikt is voor de waardering van gezondheidsaspecten van woningen. Bouwbiologie stelt de relatie tussen architectuur, cultuur, milieu en mens centraal. Een wetenschappelijk vakgebied met 40 jaar ervaring. Hierbij is veel kennis opgedaan van effecten van chemisch stoffen, schimmels en straling. Na twee jaar van intensieve evaluaties van een pilotstudie heeft de Beroepsvereniging van Duitse Bouwbiologen in 2019 een gebouwencertificeringssysteem gelanceerd. Dit is de basis voor deze Nederlandse ‘Gezonde Woning Keur™’.

Vraag nu het gratis proefpakket aan