White Paper Interne Luchtvervuiling

Interne luchtvervuiling, een bedreiging van de gezondheid

Onderzoek laat zien dat de gemiddelde persoon in Midden-Europa steeds meer binnenhuis verblijft. Gemiddeld brengen we negentig procent (!) van de dag binnen door. In Nederland hebben tevens 4,5 miljoen mensen last van allergieën, als gevolg van een lichamelijke overgevoeligheid voor bepaalde stoffen. Het grote risico bij deze statistieken? Dat is interne luchtvervuiling.

Deze verontreinigende stoffen in de binnenlucht zijn een bedreiging voor onze gezondheid. Bijkomend is dat bij verschillende chemicaliën van bouwmaterialen en inrichting van het binnenmilieu niet duidelijk is hoe veilig deze stoffen zijn.

Interne luchtvervuiling wordt vaak verergerd door luchtdichtheid van een gebouwschil. Deze luchtdichtheid is vaak toegepast in het kader van energiebesparing. Vooral in de wintermaanden kan dit resulteren in minder aanwezigheid van zuurstofrijke, verse lucht. Ook worden gevaarlijke stoffen of allergenen tegenwoordig vaak toegevoegd aan grondstoffen voor meubels en bouwmaterialen. Al deze organische stoffen binnenshuis kunnen de gezondheid van bewoners of medewerkers verregaand belasten. Het kan zelfs gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld baby’s, ouderen of chronisch zieke mensen.

Verder lezen?

Wil je meer weten over interne luchtvervuiling en wat je kan doen om dit te voorkomen? Download de whitepaper via onderstaand formulier.

Bedrijfsnaam
E-mail
Telefoonnummer

 

 

White Paper Verontreinigende  stoffen in het binnenmilieu