White Paper SFDR-ESG

Rapporteren conform ESG-regels

Vanuit de EU is wetgeving van kracht die financiële marktdeelnemers (zoals banken, investeerders, beleggers maar ook grote ondernemingen) verplicht te rapporteren conform de ESG-regels uit de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Hoewel de spelregels op dit moment vorm krijgen is de Taxonomieverordening voor duurzaamheid al behoorlijk ver ontwikkeld.

WAT IS ESG-RAPPORTAGE?

ESG-rapportage is een manier om meer te weten te komen over de milieu, sociale en bestuurlijke risico’s waarmee ondernemingen wereldwijd worden geconfronteerd. De rapporten bevatten specifieke informatie over de huidige en geplande duurzaamheidsinitiatieven, evenals links naar instrumenten en hulpmiddelen voor beleggers die deze risico’s willen aanpakken.

Het rapport biedt een diepgaande analyse van het rentmeesterschap van een organisatie ten opzichte van de samenleving, plicht tegenover werknemers, eerlijkheid voor klanten, verantwoordelijkheid voor de gemeenschap en zorg voor het milieu. Ook de gevolgen hiervan voor de financiële prestaties komen aan bod. Zodra het bedrijf een kwaliteitsaudit heeft afgerond, wordt de informatie in een rapport vastgelegd.

Meer weten wat Gezonde Woning Keur™ kan betekenen bij ESG rapportages?

Download hier de whitepaper.