Newton Park, 19 beleggerswoningen

Trebbe gaat voor Gezonde Woning Keur™ Goud.

Trebbe Noord-Oost bv realiseert op de voormalige ROC-locatie in Enschede in totaal 94 woningen. Deze herontwikkeling van het voormalige ROC-terrein wordt een aantrekkelijk gebied voor wonen en recreëren. Trebbe heeft met hun prijswinnend ontwerp met veel ruimte, parkachtig groen en wandelpaden een integraal natuur inclusieve woonomgeving gecreëerd. Het is niet voor niets dat het project de naam Newtonpark heeft gekregen.

In totaal worden 21 sociale huurwoningen, 19 middenhuurwoningen en 54 koopwoningen gebouwd. Hiermee wordt een brede doelgroep bereikt.

De woningen zijn energiezuinig klasse A en zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en een warmtepomp met vloerverwarming.  Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de geschiedenis van de directe omgeving van Newtonpark. De wijk is gebouwd in de jaren 50 met de ontwerpfilosofie van de ‘Delftse School’. Dit is doorgezet naar een deel van het project. De woningen aan de noordzijde zijn geïnspireerd door de architectuur van het voormalige ROC. Het Twentse Ros is in de gevel van één van de woningen opgenomen. Het Twentse Ros maakte deel uit van de gevel van de Textielvakschool die op deze locatie stond.

Omgeving

Landschapsarchitect Rrog ontwerpt het park. Het park zorgt voor de verbinding met de omgeving. Meanderde paden geven een lommerrijk gevoel en een centrale ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin vormt het hart van de buurt. In het park komen veel grote gazonvelden en komen veel planten en bomen. Een heerlijke plek om te recreëren.

Certificering 

Trebbe wil naast fijne en comfortabele woningen, ook een bijdrage leveren aan de gezondheid van de bewoners. Zij doen dit door bouwmaterialen te gebruiken die geen vervelende stoffen vrijgeven. Om dit aan te tonen laat Trebbe voor oplevering 19 middenhuur woningen valideren door Gezonde Woning Keur™. Het streven is het certificaat Goud te behalen wat emissiearm betekent.

Meer informatie 

Er zijn nog woningen beschikbaar in Newtonpark, kijk voor meer informatie op www.newtonpark.nl.